Domnita’s Weblog

februarie 13, 2009

Schimb de Carti Sibiu – Rezumatul capitolului II

Filed under: Schimb de carti — domnitaralu @ 6:29 pm

Ziua celei de-a doua întâlniri SdC m-a prins cu mari emoţii privind numărul de oameni care vor veni. Aveam mai multe refuzuri deja, multe facultăţi erau deja în vacanţă şi mă temeam să nu ajung să fiu eu singura pe acolo. Cu inima îndoită, deci, am plecat spre clubul Maya. Totuşi, îndată ce am ajuns, au început să apară şi cititorii sibieni. Mai întâi a venit Paul, apoi Dinu, Laura şi domnul Călin Sămărghiţan. Locurile au început să se umple şi a trebuit să mai aducem mese. S-a deschis o discuţie despre Paris, oraş ce ne-a fost prezentat din perspectiva Andrei, o mare admiratoare a oraşului, şi a Laurei, care nu fusese prea încântată de el. Domnul Călin Sămărghiţan a cerut fetelor să ne convingă să vizităm Parisul şi discuţia a devenit tot mai aprinsa.
Trecând de la Paris, am povestit câteva chestiuni organizatorice, bloggeri noştri, Ovidiu şi Andra, ne-au promis că vor promova următoarele întâlniri, iar Mihai a propus să facem un grup yahoo pentru a ne înlesni comunicarea, idee care a fost unanim acceptată şi încă de a doua zi pusă în practică.
Au urmat discuţii despre literatura motivaţională, despre filozofie, pictură şi muzee. Apoi, fiecare dintre noi, de la mic la mare, s-a prezentat şi a descris pe scurt cartea adusă. Adi B. a propus ca fiecare să „ataşeze” descrierii sale citatul preferat, ceea ce, desigur, a născut şi alte multe discuţii. Şi cărţile aduse au fost comentate de toţi, am întrebat şi am aflat lucruri foarte interesante. Cea mai convingătoare în prezentarea cărţii a fost Laura, care şi-a lăudat cu mult talent cartea preferată (Nabokov – Ada sau ardoarea).
Paul, absolvent al Facultăţii de Filozofie, ne-a spus un lucru memorabil – nu citesc de dragul de a citi, ci citesc de dragul de a trăi –, iar Laura a încercat să ne convingă că păianjenii sunt mult mai drăguţi decât fluturii :-)).
Prezenţa domnului Călin Sămărghiţan a dat întâlnirii o ţinută mai înaltă – ne-a provocat să ne gândim la anumite probleme şi să găsim modul potrivit şi convingător pentru a le expune. De cealaltă parte, în colţul vesel, Mihai a convins-o pe Andra să citească literatură motivaţională şi au discutat intens despre bloguri.
Spre sfârşit, au venit şi Ada şi Ciprian, care au rămas, alături de Adi B., Radu şi Laura până seara târziu.
Cărţile cu care ne-a delectat la SdC 2 au fost:
Dumitru Ţepeneag – Un român la Paris
Ellen White – Viaţa lui Iisus
Lucian Blaga – Teatru
Pr. Mircea Păcurariu – Sfinţi daco-romani şi români
Pascal Quignard – Toate dimineţile lumii
Sacha Guitry – Memoriile unui trişor
Brian Tracy – Schimbă gândirea şi îţi schimbi viaţa
Luke Rhinehart – Omul zar
Vladimir Nabokov – Ada sau arderea
Kiran Desai – Zarvă în livada de guave
Otto Greffner – Rommel
Stephen R. George – Torment
Jeroen Brouwers – Roşu ucigaş
Actor în procesul Pătrăşcanu – Prima versiune a memoriilor lui Belu Zilber
Cred că a fost o întâlnire foarte reuşită şi mă bucur că grupuleţul SdC Sibiu începe să se închege. Aşteptăm toţi cu drag a III-a întâlnire, când sperăm să ne bucurăm din nou de prezenţa domnului Andrei Terian şi de cea a domnişoarei Rodica Grigore.
Mulţumesc tuturor celor care au venit la a doua întâlnire,
Andrei,
Laurei,
Adei,
Lui Ovidiu,
Adi Dinu
Adi B.
Mihai
Paul
Radu,
Ciprian
şi domnului Călin Sămărghiţan.

Doresc tuturor prietenilor SdC lectură plăcută şi să ne revedem cu bine în martie.
Ralu
P.S. Părerea lui Ovidiu despre a doua întâlnire o puteti citi aici

Reclame

3 comentarii »

 1. Servus Raluca, cand si unde va fi intalnirea din martie? esti de acord sa postez un mesaj pe lista Freecycle din Sibiu? ( http://groups.yahoo.com/group/freecycle_sibiu ). Suntem multi membrii acolo si ideea cu schimbul de carti a fost deja vehiculata. Pentru o intalnire „live” ne putem vedea maine, 17 februarie in Atrium la ora 18:30.

  Comentariu de Teodora — februarie 16, 2009 @ 6:56 pm

 2. @ Teodora: Intalnirea din martie ar trebui sa aiba loc in data de 8, dar, dat fiind faptul ca e Ziua Femeii ;-), probabil ca ne vom intalni abia in urmatoarea duminica (15 martie). Va asteptam pe toti cu drag 🙂

  Comentariu de domnitaralu — februarie 20, 2009 @ 5:36 pm

 3. Salut!

  Am lansat azi, pe grupul Freecycle® Sibiu, o invitatie la SdC pentru duminica, 15 martie 2009. Sper sa fie interesati cat mai multi membri ai grupului.

  Marius

  Comentariu de Marius — martie 10, 2009 @ 12:55 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: