Domnita’s Weblog

aprilie 11, 2009

Schimb de Carti Sibiu – Rezumatul Capitolului III

Filed under: Schimb de carti — domnitaralu @ 7:28 pm
Tags: , , ,

În primul şi în primul rând, vreau să îmi cer iertare de la toată lumea pentru întârzierea cu care public rezumatul întâlnirii din martie şi promit solemn să nu se mai întâmple aşa ceva. Aş putea enumera o groază de scuze, însă nu cred că o descriere a ultimelor săptămâni dinaintea unei plecări cu bursă sau faptul că nemţii nu cunosc termenul „wireless” interesează pe cineva :D.

            Trec, aşadar, direct la subiect. În martie ne-am întâlnit tot în clubul Maya şi am constatat cu bucurie că numărul nostru a crescut din nou. Pentru început, Doamna Rodica Grigore ne-a vorbit despre Barry Undsworth şi romanul său „Un mister medieval”, fapt care a născut o lungă şi interesantă discuţie despre istorie, romane şi literatura universală. Am vrut să aflăm de la Doamna Grigore cum ne putem forma propriul canon, care sunt autorii internaţionali care trebuie neapărat citiţi şi, în plus, am aflat mai multe despre piesele de teatru medievale. Apoi, discuţia a alunecat spre celelalte cărţi aduse de participanţi. Am polemizat din nou pe tema „Omului zar”, iar Ciprian ne-a anunţat că, în ciuda super-reclamei făcute de Laura, el nu a putut citi până la capăt „Ada sau ardoarea” a lui Nabokov. Consternare din partea Laurei, curiozitate sporită la toţi ceilalţi dintre noi.

            Un moment foarte hazliu a fost acela în care Adrian B. ne-a spus că citeşte 250 de pagini pe oră, posibilitate contestată de mulţi dintre participanţi, foarte vehement însă de Domnul Călin Sămărghiţan. Oricum, după acest moment, ne-am întors iar şi iar cu mici înţepături la această uluitoare viteză de lectură.

            Radu ne-a distrat citindu-ne nişte poezii din Ion Pribeagu – Mic şi al dracului, carte care îndată a stârnit curiozitatea tuturor, dar care, în final, a fost împrumutată de Ada, a cărei părere o aşteptăm cu nerăbdare în aprilie.

            Întâlnirea din martie a mai avut două puncte forte. Primul dintre ele a fost că ne-am bucurat de prezenţa neanunţată a domnului George Precup, poet sibian. Dumnealui a dăruit grupului SdC mai multe cărţi, la fel ca şi Adrian B., care a venit şi el cu cărţi-cadou, care au fost îndată revendicate de noi, fetele – dar de 8 martie, nu? J

            Al doilea moment special, pentru care suntem recunoscători, a fost creat de Ciprian. Acesta a făcut în februarie o licitaţie pe blogul său, punând la bătaie o brichetă Zippo, care a fost cumpărată de Paul. Nu mică a fost uimirea celor doi când au aflat că ei se cunosc de fapt de la întâlnirea SdC din februarie. Banii licitaţiei erau destinaţi unei asociaţii culturale sibiene, însă Ciprian s-a răzgândit şi i-a donat grupului SdC – punând, astfel, baza unui fond din care să cumpărăm flori şi să plătim consumaţia invitaţilor speciali, iar exemplul lui a fost urmat cu plăcere şi de alţi participanţi. Îi mulţumim mult pentru frumosul gest!

            Domnul Călin Sămărghiţan ne-a povestit despre cărţile care îi plac şi, mai ales, despre Jocul lui Ender de Orson Scott Card, reuşind să stârnească multe întrebări, aprobarea celor care cunoşteau cartea şi curiozitatea celor care încă nu au citit-o.

               De la întâlnire nu au lipsit nici discuţiile despre literatura motivaţională, pe care Micutzu o promoveaza cu ardoare,
 câştigând, după fiecare întâlnire, tot mai mulţi adepţi. Printre cărţile împrumutate se numără: Ion Pribeagu - Mic si al dracului;
 Peter Mayle- Un an mai bun; Frederic Beigbeder- 199.000 lei; William Diehl Cameleonul; David Heylen Campo – 
Minciuni oficiale; Lucian Dan Teodorovici – Cu puţin timp înaintea coborârii extratereştrilor printre noi; Brian Tracy – 
Schimba-ţi gândirea şi iţi vei schimba viaţa; Harv T. Eker – Secretele minţii de milionar; Luke Rhinehart – Omul zar; 
Nabokov – Ada sau ardoarea.
               Cred că a fost o întâlnire foarte reuşită şi mulţumesc tuturor participanţilor:
Doamnei Rodica Grigore,
Domnilor George Precup,
                 Călin Sămărghiţan,
Lui           Adrian B.,
               Radu Comsuţă,
               Mihai Stoian
               Paul Georgescu
               Ciprian Drăghici
               Sergiu
Şi
               Adei
               Ilenei
               Laurei.
 
Lectură plăcută în continuare şi îmbrăţişări calde din Germania!
Raluca

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.