Domnita’s Weblog

noiembrie 16, 2010

Cum a fost la SdC in octombrie

Filed under: Schimb de carti — domnitaralu @ 7:52 pm
Tags: , ,

După o pauză destul de lungă, SdC Sibiu a revenit in forta in luna octombrie, intr-o locatie noua si cu mult dor de lectura si de povesti.

Ne-am intalnit in Biroul Editurii Agnos, iar prietenii nostri SdC-isti prezenti la intalnire s-au aratat incantati de noul loc care ne asigura linistea de care avem nevoie pentru a povesti – pana acum, eram mereu secondati de muzica mult prea tare – si de bucuria gazdelor care, in finalul intalnirii, au oferit fiecarui participant un volum de poezie tiparit sub sigla editurii.

Discutiile noastre s-au invartit in jurul multor teme, pe care, insa, am reusit sa le pastram nemonopolizate. Astfel, am zburat printre subiecte ca literatura romana vs. literatura straina, efectele Ortodoxiei si ale Protestantismului in dezvoltarea economica a unor tari, avortul cu argumente pro si contra, jurnalism si manipularea prin presa, munca de editare si de traducere si, nu in ultimul rand, femeile frumoase – existente sau nu – din Austria, discutie pe care Ada a promis sa o continue acasa, in liniste, cu Ciprian.

Adi ne-a vorbit, desigur, despre ultimele recenzii si aparitii americane, ne-a promis o colectie de reviste spre citire si ne-a indrumat, din nou, pasii spre secretul citirii rapide care – in sfarsit, am inteles! – are foarte mult de-a face cu capacitatea de reactivare a unor cunostinte deja asimilate.

Ceaiul, cafeaua, voia buna si nelipsitele bancuri ne-au asigurat o seara minunata, ce s-a prelungit pana inspre noapte si ce trebuie, neaparat, continuata si repetata si in luna noiembrie.

Pana atunci, însă, le mulţumesc celor care au participat la întâlnirea din octombrie,

Mihaelei,

Adei,

lui Ciprian,

lui Adrian,

lui Radu,

lui Nelutu

si gazdei noastre, Romeo.

 

 

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: