Domnita’s Weblog

About

pict0034

M-am nascut la data de 12 octombrie 1988 in Sibiu. Fiind singura la parinti, am fost rasfatata tuturor, dar mai ales a bunicii mele, careia ii seman cel mai mult. Verile mi le-am petrecut la Porumbacu, intr-un colt de Rai unde eu eram Stapana. Am avut o copilarie demna de invidiat, cu mii de povesti cu zane si printi, cantece si poezii. Bunica, o mare pasionata de literatura, mi-a citit mult, m-a invatat multe poezii si, fara sa stie, a nascut o mare pasiune in mine, pasiune ce avea sa imi marcheze dezvoltarea ulterioara.

Cand aveam 6 ani, mama a nascut-o pe Surioara mea, Maria. A fost cea mai frumoasa jucarie pe care o puteam primi si acum e cea mai buna prietena pe care si-ar putea-o dori cineva. Am fost mereu apropiate, chiar daca suntem foarte diferite in preocupari si interese.

Desi nehotarati la inceput, parintii au hotarat, totusi, sa ma inscrie in clasa I la sectia germana. Timpul a dovedit ca nu au gresit, pentru ca pasiunea pentru limbile straine s-a facut simtita inca de la bun inceput.

Liceul l-am urmat la „Colegiul National Samuel von Brukenthal” din Sibiu. In clasa a 9-a am tinut sa demonstrez ca ma descurc la sectia de mate-info, desi pasiunea pentru filologie se facuse deja remarcata. Dupa un an chinuitor cu ecuatii si alte matematici, am inteles ca e foarte important sa faci ce iti place, astfel ca, din clasa a 10-a, m-am mutat la sectia de Filologie a aceluiasi liceu. Profesoara care mi-a marcat anii de liceu a fost dna Simona Radu, profesoara de romana. Si Dansa a avut o contributie mare in hotararea mea de a urma Facultatea de Litere si Arte.

Dupa Bacalaureat, am intrat la doua Facultati, la Facultatea de Stiinte Economice, sectia Contabilitate si la Facultatea de Litere si Arte, sectia Romana-Germana. Desi au existat momente in care am fost hotarata sa urmeze ambele Facultati, mi-am amintit de vechea concluzie din liceu, cum ca e important sa faci ceea ce te indeamna inima, asa ca mi-am retras, in final, dosarul de la Facultatea de Stiinte Economice.

In prezent, sunt studenta in Anul II la Facultatea de Litere :).

In liceu, am lucrat la Academia Evanghelica Transilvania (AET) Sibiu, apoi am fost corector al Editurii Apologet. Am lucrat in colaborarea si cu Editura Egumenita (Galati) si am facut parte din redactia mai multor reviste (de cele mai multe ori, reviste parohiale).

Sunt pasionata de literatura, interesata de teologie, actiuni pro-vita, muzica… Sunt o mare vorbareata, o vesnica visatoare si o idealista. Pe blogul meu veti gasi povesti, recenzii, ganduri, muzici 🙂

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: